Wonen in Groningen Reitdiep

Stadlander: gunstig gelegen tussen stadshart en landschap

In Stadlander woon je aan de rand van de stad en het Groninger platteland. Als bewoner van Stadlander ervaar je de voordelen van een rustige, kinderrijke woonbuurt met veel water en groen. In een mum van tijd fiets of wandel je naar de omliggende natuurgebieden. Hier kom je echt tot rust na een drukke werkdag. Het landschap dat Reitdiep omlijst, is bovendien een van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa, met eeuwenoude wierdedorpen, dijken en kolken.

Voorzieningen van Reitdiep binnen handbereik

Reitdiephaven, met de inmiddels wereldberoemde kleurige pierwoningen, is het kloppend hart van de wijk Reitdiep. Vanaf je nieuwe woning in Stadlander wandel je hier al in een paar minuten naartoe. Op winkelplein Reitdiephaven kun je niet alleen terecht voor je dagelijkse boodschappen bij een grote supermarkt, maar vind je ook een bakkerij, kapper, bloemist, boekhandel en fitnesscentrum. Geen tijd of zin om te koken? Op het winkelplein vind je diverse horecagelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Op slechts enkele minuten fietsen ligt het Zernikecomplex, of wel Zernike Campus Groningen. Hier bruist het van de energie door de vele studentenactiviteiten en hippe start-ups. De campus biedt behalve voorzieningen voor werken, studeren en onderzoek ook veel faciliteiten voor ontspanning, horeca en sport.

Kindvriendelijke woonwijk

Reitdiep is een kindvriendelijke wijk, waar al veel gezinnen met (jonge) kinderen wonen. In het multifunctioneel centrum Rietwierde zijn dan ook maar liefst twee basisscholen en twee kinderdagverblijven gehuisvest. Vanaf Stadlander is het enkele minuten lopen naar de Rietwierde, een kindvriendelijke route met een veilige oversteekplaats naar het schoolplein.

Activiteiten en evenementen

De wijk Reitdiep heeft een ondernemende wijkcommissie die jaarlijkse evenementen en kleinere activiteiten organiseert, zoals filmavonden in het buurthuis. Elk jaar is er een Sinterklaasintocht, avondvierdaagse, vrijmarkt op Koningsdag en hardloopevenement de Reitdiephavenrun. Buurtbewoners blijven op de hoogte van al het nieuws uit de wijk met de wijkkrant die huis aan huis verspreid wordt.

Sinds 2015 is de jachthaven ook het domein van het snelst groeiende festival in Groningen: ReitdiepPOP. Een festival voor en door bewoners van Reitdiep met naast muziek ook aandacht voor cultuur, sport, creatieve workshops en eten en drinken voor jong en oud.

OPTIMALE BEREIKBAARHEID

De waterrijke woonwijk Reitdiep ligt aan de rand van uitgestrekt natuurgebied. Toch ben je na tien minuten fietsen al in het centrum van Groningen. Met de auto rijd je vanaf je nieuwe huis zo de ringweg op. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het openbaar vervoer. Pak op het nabijgelegen P+R transferium de elektrische bus (lijn Q-link Groen) en je bent zo in de binnenstad of op het centraal station. Makkelijk en ook nog eens duurzaam.