OVER STADLANDER

De woningen van Stadlander zijn bijzonder. Vanuit je living heb je prachtig uitzicht over het water. 

DUURZAAM WONEN

De Stadlander is onderdeel van fase 3 in Reitdiep. Deze fase staat in het teken van duurzaamheid. Zo worden uit (afval)water energie opgewekt en grondstoffen teruggewonnen.

Bij afval water wordt onderscheid gemaakt tussen zwart water en grijs water. Zwart water is het afvalwater van het toilet en grijs water is het afvalwater van de douche, gootsteen en de wasmachine.

WATERSYSTEEM

De oevers van de waterloop langs De Stadlander krijgen een natuurvriendelijke inrichting, waardoor waterflora en -fauna zich volop kunnen ontwikkelen. Het opvangen van regenwater zorgt voor de aanvoer van schoon water.

AFVALWATER

Uit het afvalwater worden nuttige stoffen en energie gehaald. Hiervoor legt de gemeente een zogeheten vacuümsysteem aan, waardoor vacuümtoiletten nodig zijn. Een deel van het afvalwater wordt centraal verzameld en regelmatig opgepompt om te worden vergist in een installatie in Garmerwolde. Zo wordt duurzame, groene energie opgewekt.

WILGENFILTER

Het afvalwater van douche, gootsteen en wasmachine wordt met een natuurlijk filter verwerkt. Dit gebeurt in een wilgenveld in de groene wijkrand van Reitdiep. Het gefilterde water wordt vervolgens geloosd in het oppervlaktewater, waarbij het Waterschap scherp toeziet op de kwaliteit. Het bomenpark krijgt een wandelpad en is straks vrij toegankelijk.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontvang relevante updates over Stadlanderreitdiep.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.