Project Stadlander: het beste van twee werelden

Met het verrijzen van 22 prachtige nieuwbouwwoningen aan de rand van Groningen, worden volgend jaar 22 woondromen ingelost. Omzoomd door het omliggende natuurrijke landschap ontvouwt het leven in Stadlander zich gemoedelijk. Achter de openslaande deuren van de nieuwe woningen heerst de natuur. In de hangstoel op de optionele eigen vlonder zie je de laatste zonnestralen van de dag. In de lucht een zwerm spreeuwen. In Stadlander geniet je elke dag van de rust, de gemakken van de stad nabij: het beste van twee werelden. Faas en Daniëlle kochten bouwnummer 21. “Ons eerste koophuis samen: de keuken is al uitgezocht.”

De nieuw te bouwen woning, welke binnen de kaders naar eigen wensen ingericht kan worden, vergroot de voorpret naar datum van intrek des te meer. Het oriënteren op keukens en badkamers is voor velen een leuke bezigheid. Zo ook voor Faas en Daniëlle. Zij brachten naar eigen zeggen uren door bij de keukenspecialist. En niet zonder resultaat. “Onze keuken is vervaardigd in wit hoogglans, zonder bovenkastjes en zonder afzuigkap. De gedroomde keuken heeft een hogere kastwand met inbouwapparatuur en een grijs marmeren werkblad. Ook de badkamer wordt licht van kleur met veel natuurlijke materialen. De vloer voor in de woonkamer hebben we al uitgezocht. Dat wordt een visgraatvloer. Gelukkig vinden we dezelfde dingen mooi. Een mooie start voor ons eerste koophuis samen”, vertelt het stel.

Perfecte ligging

De ligging in Rietdiep is perfect voor het Groningse koppel. Buiten wonen met de voorzieningen van de grote stad. “Ik heb een eigen sieradenwinkel in het centrum van Groningen: ‘Fris! Sieraden.’ Het is dan ook makkelijk om in de buurt van het centrum te blijven wonen. Faas is werkzaam als accountmanager en rijdt dagelijks grotere afstanden.

Project Stadlander is voor ons allebei een schot in de roos qua locatie. Dichtbij het centrum, goede uitvalswegen en toch gelegen in een natuurrijke omgeving met alle rust van dien”, vertelt Daniëlle.

Voor de fanatieke hardlopers is de nabije uitgestrekte natuur ook een fantastische manier om de conditie op peil te houden. “Als fanatiek hardloper mag ik graag de benen strekken en het liefst maak ik die kilometers in de vrije natuur. Rond Rietdiep ligt een uitgestrekt natuurgebied dus als fervent hardloper kan ik mijn sporthart ophalen”, verzekert Faas.

Oog op de toekomst

Het Groningse stel laveerde de afgelopen jaren afwisselend tussen het appartement van Faas en die van Daniëlle. Zij wonen al geruime tijd met veel plezier in Rietdiep, maar nu is het tijd voor meer ruimte “We willen een huis van ons samen, met meer ruimte en een tuin. Aan die tuin ontbrak het ons beiden.

We vinden het energiezuinige aspect van de woning ook van zeer grote waarde. Met het oog op de toekomst willen we goede investeringen doen. Dat lukt met dit huis. De aanwezige bodemwarmtepomp is daar een mooi schoolvoorbeeld van.

Heijmans heeft ons goed wegwijs gemaakt binnen het project. De recentelijk georganiseerde kopersavond was erg waardevol en door de ‘Volgjewoning-app’ worden we continu op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en belangrijke data. Ook is er de mogelijkheid tot een chatfunctie. Dat is fijn, we lopen zo niets mis. We verheugen ons op de oplevering van onze twee-onder-een-kapper”, besluit het stel tot slot.